ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Wednesday, February 17, 2010

mai nak share something

tadi aku baru meseg dengan sorang budak ini. aku rasa budak ini sama sejibik cam aku.OBSES la katakan.mai aku share sikit what i feel.korang mesti dah bosan sebab aku ashik tulis entri pasal BERAT BADAN je.bia la.this is my space.so i can write what i want.heehhe myspace la sangat kan ;D

korang jangan nak percaya sangat if tengok gambar sahaja cakap orang tu cantik kurus or what ever.sebernarnya aku pon cam tu gak.sebab aku lebih suka tengok orang perempuan dari laki.ini kenyataan.bagi aku cukup la bf aku 2 aku tengok.sekarang minat aku banyak tengok perempuan.bagi aku bila tengok style korang or korang2 tu mesti aku cakap.waaaaaaaaaaaa bestnya dapat jadi cam die.bestnya dapat pakai macam tu.waaaaa bestnya die boleh beli macam2.selalu kot.ari2 kot aku macam tu.sebab aku suka kalau boleh 24 jam main internet la katakan.tipu la.tak akan tido pon main.

dulu masa sekolah berat paling berat lah yang pernah aku alami 68 kg.wuahhhhhhhhhhh.dah la pendek.pinguin la doremon la.dah biasa dah pangilan comel2 cam 2.

dah2 malas nak cite pasal dulu.tak suka.tak suka. so sekarang berat aku dah dalam lingkugan 54 or 55 cam tu.tapi disebabkan pendek aku still nampak gemuk.kalau tinggi tak la nampak sangat.so target sekarang dalam 50 kg.harap2 sebelum aku masuk belajaq nanti dah dapat berat ideal.hee

macam2 aku buat supaya berat aku turun.jangan kata teh orang kampung, jus mate and ubat2 kurus pon pernah ambil.tapi sama sahaja.last2 aku tak makan nasik.cuba and cuba.and selama 3 bulan dari final hari tu aku dah tak makan nasik.allhamdullilah berat turun.boleh pakai baju ketat sikit je sekarang.hahahha.

and apa aku ganti kalau tak makan nasik , pagi bangun minum air.dekat tengahari makan roti dua or 3 keping with lauk yang mak aku masak.macam ganti nasik jugak.tapi orang cakap makan roti pon leh gemuk.ala masing2 punya badan kan.ikut cara masing. sebab bagi aku nasik memang gemuk.then petang makan la apa2.sebab if makan petang kite mesti kenyang.so malam2 tak makan.kadang2 makan jugak.tapi kene kawal.so dah selalu macam tu dah terbiasa.aku kadang2 je jogging.kadang malas.tapi aku suka mengemop,perghhhh best sangat sebab kuar peluh.

aku memang suka makan.serius.bagi aku makan is the best thing.tapi best2 pon tak akan nak best gemuk macam ini sahaja.aku tak suka if orang cakap ala tak habis2 kau nie.bagi aku meh jadi aku.mesti kau taw macam mana nanti.sebab bagi aku tak akan nak gemuk selamanya.orang lain dok pakai cantik kita je yang tak cantik.prinsip aku tu ;D






p / s : cara masing2.tapi bagi aku kurus tu memang cantik.gemuk bukan la tak cantik.kalau pandai bergaya kite mesti nampak cantik.disebabkan aku pendek aku nak nampak ok.bukak obses apa sangat.kalau nak tunggu tinggi memang tak la kan.so kurus la jalan penyelesaiannya

8 comments:

nabila said...

aku pon same cam ko
obses kurus, tapi aku tak penah try teh kampung ke teh kuat ke jus mate ke sebab aku takut
tapi aku tak bule la nak tinggal nasik macam ko, 3 bulan tu lame doh!!
org salu ckp kalo tak makan nasik berat mmg cepat turun kan, tapi cube ko byng kan kalo kite dah kawin besok kite mesti makan nasik gak kan? mcm siti, pas kawin badan die naik gila babi sebab kena teman laki dia makan kan..aku takot doh camtu, masa bujang kaw2 tak makan nasik, bila kawin besok berat naik balik, so nak tak nak kena jogging gak, MOP lantai pon bagus gak..haha tapi sampai la ni aku still tak jogging sebab aku malas -____-"

cerita 'Pqa' said...

waaaaaaa mcm aku obses nk kurus tu. yes we same. aku lg suke tgk pmpuan dr laki. seriously. lg2 pmpuan tu chntq gle. aishhh jelesnye. sbnanye pil2 teh2 ni ade elok ade x. aku ni kebnyakkan pil kurus aku dh byk rs. tp same je. skng aku mnum teh org kg. same jgk. so skng aku pn tga diet mkn n exercise. huhu. aku ltk kt wall lptop, blog, phone sume gmba org kurus yg mcm aku nk then hr2 bukak phn mst nmpk. nk mkn pn jd xselera pstu. haha. gle OBSES nk kurus aku ni. bia la org kate aku dh ok ke ape. aku tetap nk kurus mcm yg aku nk. haha. sorry semak kn blog kau. tp aku xblh jmpe org yg same mcm aku ni. mst nk share. hehe. sbb ade stngh org yg dl gmk skng dh kurus ble aku tny sume kedekut xnk ckp. kwn baik aku plak. mak aku ckp xpyh tny lg. kedekut nme nye. haha. kau plak rjn bg tips2 ni. tu psl aku flw je blog kau hr2. haha. *blushing*

ezatyramly said...

hehhehe.betul gak kata ko.nanti dh kwin kene teman laki makan.hee.bagi aku time muda2 la.sebab aku selalu pikir xkn la nak gemuk je.time muda2 la nak melawa semua.jeles kot tgk org melawa.tp kite.aku bsn cam 2 dow.
tapi aku selalu je pikir nasik 2 wat aku gemuk.tngu la dh stabil berat aku semua baru aku nak ambil nasik balik

ezatyramly said...

hahahahah.aku pon mcm ko.aak suka tgk org yg pengalaman die dh krus semua 2.aku suka tgk aizat,mek siti, and org2 yg krus.mcm sumber inspirasi la. yela dorng lagi bapak gemuk dow.xkn kite cmni xleh kn.lagi2 aku admire kat hilary duff and nicole rihcie.dorang sama dow berisi kan.skg hot gila.hehehhe.xpe piqa.aku pon suka tgk blog kot.xpe xsemak pon.bagi aku org kongsi pengalaman lagi bgs.boleh share2 kan

cerita 'Pqa' said...

hehe yela yela. jum kurussssssss! haha.

Zaleha Zulhairy said...

yu yuuu! i bce post u ni kan,i makin semangat la!! ehhehhe

aainakona said...

takpe takpe. den pon gemok. hidup org gemuk!!!

ezatyramly said...

hehhehehe
yeahhhh222
hidup org gemuk
;D