ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Friday, July 2, 2010

gavepment

ok ok.macam ni la.tadi aku sembang2 dengan orang ni.hukhuk.die baru masuk satu tempat belajar.gavepment punye tempat la.syukur alhamdullilah la dapat belajaq jugak kan akhir nya.yang jadi buat aku macam kecik ati or iri ati dengannya ialah pemikiran yang kolot.sebabnya tadi bila sembang salah sorang kawan aku ni belajaq tapi swasta punye la die boleh pulak eja nama tempat tu dengan nada berlagaknya lepas tu cakap "eleh belajaq je tempat macam tu belum tentu dapat keje" cibai betui.aku pon belajar tempat swasta.so semestinya aku terasa la plak kan. kenapa orang yang pemikiran macam ni cakap macam tu.memang la sapa yang belajar tempat goverment tu di kalagan orang2 yang HEBAT HEBAT dan BIJOK BIJOK PANDAI.ceittt.dem sungguh.sebab die macam pandang rendah orang yang belajar tempat swasta.aku pon balas la la balik.weh kawan aku habis diploma gaji mashuk sekarang.sekarang orang tengok pada kelulusan and kemahiran kita.die terus diam.kenapa da orang yang macam ni.aku dah kira 2 ketul makluk kampung yang macam ni.perangai cam setan.pemikiran kolot, tapi berlagak macam orang bandar.grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.kunun hebat







the moral value is : memang la goverment pye tempat belajaq baguih tapi kalau ada orang2 kolot cam ni tak baguih jugak.demmmm.

6 comments:

anaKefli said...

sbnrnya org yg ckp gtu dia riso yg msa dpn dvermnt(budak2 ipta) semakin tipis dan terkebelakang dr mcm2 aspek...tu dia kata dak2 swsta xda msa dpn...hahhaha-cetek akal itu org.

ti tau tak,statistik pn da menunjukkn dak2 ipta paling ramai merempat!

yg swasta makin kedepan dan sgt berdaya saing!!!!

ilif said...

ikot ipta dan ipts gak aa. ipta yg power2 tinggi la daya saingnya. ipts yg x power takat advertise je lebih mmg xyah kata apa dah la.

tp aku still suka ipts atas sebab daya saing belajarnya. bukan nak stereotaip kan, tapi kebanyakan ipts mcm tu.

aainakona said...

kalau nak lagi berlagak dgn diorang cakap je sebab aku kaya, aku mampu belajar kt ipts. hahahha terussss..

eh zaty jgn buat camni eh. haha aina gurau je

ainilazwa said...

belajar ipta ke ipts ke same je...
bezanya dkat yuran je
ipts mahal ipta murah
tu je beza skit
kalo ad beza lagi skit tu unisel pkai imac
ipta pkai komp biase je...
hihihi
kalo peluang kerja
sape cepat dia dpat la..xd pengaruh ipt langsung..
lagipun kalo dorg asyik dok kejar ipta pnye pgraduan tu how come student dr lim kok wing(IPTS) tu laris mcm pisang gorng panas?ye x?

electrony said...

AGREE.

elin faz said...

haha.macam xtau plak yeh.org kampong dapat keje gomen,gitu le pangainye.
anyway,akk tau sape ke gerangan org tersebut.
otak maseh lg dalam tempurung walau jauh mana pun dia pegi.