ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Saturday, August 28, 2010

malang sungguh.

aku betul2 terkejut dengan apa yang berlaku hari ini.tadi macam biasa la weekend aku akan kerja dekat jj sebagai part time tapi bukan dalam jj la.dekat luar kedai2 jj.then masa nak buka puasa.aku and anak supervisor pergi carik makanan untuk berbuka.then masa dah membeli makanan tu then aku naik la ke eskalator tibe2 je seluar aku tersangkut dekat besi dekat tepi eskalator tu.gila betul2 terkejut.ramai gila orang masa tu.and nasib baik aku sempat tarik.kalau tak dengan eskalator tengah berjalannya then suar tersangkut dekat besi tu pulak besar kemungkinan macam2 lagi boleh berlaku.betis aku luka kene besi eskalator tu.aku macam nak nangis and malu sangat.tapi aku gagahkan jugak.sampai je atas.ada makcik tu tegur aku.die cakap tadi ada sorang cina kene jugak macam aku.die macam simpati dekat aku.aku lagi la nak nangis.then aku pergi dekat kedai aku then supervisor suruh aku buat report dekat jj.then aku pon pergi information centre tu then die cakap die bagi rawatan klinik free.kirannya jj support aku punye bayaran klinik tu.then apa2 tuntutan lain boleh buat tapi agak leceh sikit.ntah la.susah la sekarang ni.macam fobia pon ada gak lagi.
yela orang tu cakap kalau aku kerja dalam jj xpe jugak senang nak buat tuntutan apa2.tapi sebab aku kerja dekat kedai lain agak leceh prosuder die.haishhhh.malang betui.


masa ni dekat klinik.orang jj 2 amek pic aku then baru aku teringat nak tangkap gambar.



ni lepas letak ubat.sakit gila.sebab pedih.



still sakit jugak.kene kerja lepas tu.sebab kedai aku tak ramai pekerja and terpaksa jugak gagahkan diri aku walaupun sakit;(




dapat ubat.grrrrrrr




aku jugak dapat mc then tak tahu la esok kerja ke tak.



p/s: sumpah sedih and takut nak naik eskalator lagi lepas nie ;(((((.punca die sebab besi dekat tepi eskalator tu tercabut.

3 comments:

cerita 'Pqa' said...

lorr kesiannye kau. ish macam2. sabar la eh. lepasni be carefull.

elin faz said...

la zaty..siannye!!
teruk jugak koyak sluar tu ek.
sabar byk2 tau!
dugaan dibulan puase;)

ilif said...

aduh sakitnya! ): kuatkan semangat ek. besi macam mana kuar tu? xleh bayang