ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Monday, March 8, 2010

susah nak percaya dekat orang sekarang

kawan baik bagi aku orang yang rapat dengan aku selalu contact each other.kongsi masalah masing2.bagi pendapat, gurau2 semua 2 xda masalah and tak ada nak kecik2 hati hati ke apa ke sebab kata kawan baik kan ko mesti paham perangai aku and aku pon paham dengan perangai ko.

kawan yang baik tapi dalam hati pura2 baik ialah orang yang macam rapat tapi dalam hati dok mengata orang lain.duk suka nak laga2 kawan baik dalam diam,suka tiru apa yang kawan baik buat and suka jeles apa yang orang lain ada and kawan baik tak boleh lebih dari die sebab die la orang yang paling BAGUS sekali.

kawan yang tak berapa nak baik pulak sekala sekali je jumpa and sekala sekali je nak buat2 baik.and kita dah lah tak berapa baik and tak berapa nak kenal sangat tapi kutuk dah berbakul2 banyaknya.

susah nak dapat kawan yang betul2 sekarang ini.sangat2 susah.susah nak rapat dengan orang jugak sebab tak tahu hati baik ke tak.sangat2 la susah.aku banyak tengok orang macam nie sekarang.and aku jugak kene macam nie.entah la.

aku banyak habiskan masa dirumah sebab aku memang jenis malas nak keluar.sebab aku akan keluar bila orang lain ajak or aku rasa rajin.tapi bagi orang lain yang rasa diri dorang tu BANDAR, pikir aku nie jenis baik duk rumah tak geti nak bersosial, tak ada kawan2, tak keluar malam tak jadi muda macam korang2 yang bandar la sangat 2.aku memang tak keluar malam bila aku kat rumah.bapak aku memang tak bagi aku keluar dengan kawan2 bila waktu malam.aku tak kisah semua tu sebab aku dah biasa hidup macam nie. tapi bila aku belajar dulu aku bukannya tak keluar lansung macam aku kat rumah,yela duk shah alam duk sendiri.dah bebas.so benda tu dah biasa.tapi orang2 bandar tu aku ni cam kolot.duk rumah baik ikut je kata2 ayah aku.

aku tak kisah kalau orang lain nak cakap cam tu.sebab aku taw walau bapak aku tak bagi aku keluar semua tu, bapak aku still bagi apa yang aku nak , semua lengkap untuk rumah aku. Tapi aku taw orang yang cakap aku bukan2 tak ada semua tu kat rumah die,sebab tu ko bosan duk rumah ko.sebab rumah ko tak ada apa2.aku bukan nak cakap apa tapi nie reality dari apa yang aku nampak.tak boleh nak banding2 antara aku dengan orang lain.sebab aku taw bila orang tu pikir yang die dah keluar selalu ke or kelua malam die dah jadi bagus semua,kenal ramai orang la. Cakap pon sekarang dah macam ala2 orang kl.sebab tiru gaya orang yang berlagak orang Bandar.

Sebab tu aku malas nak rapat dengan orang lain sekarang, aku lebih suka buat hal aku. And sebab 2 aku tak berapa nak suka orang lain duk sebok hal aku. Sebab kadang orang yang kita kawan kita dah tak berapa nak selesa sekarang.sebab die la yang paling bagus.
Aku bukan cakap aku belajar semua aku bagus , and orang2 yang tak belajar tak bagus.
Tapi gaya orang macam 2 fikir semua die taw and semua die yang hebat. Apa keluar dari mulut aku semua je kolot.grrrrrrrr

aku tak berapa nak heran dengan orang yang macam rase diri orang Bandar padahal duk manjung je weh.bukannya Bandar mane pon.kampung je.sedar2 la diri sikit. aku tak suka orang yang nak berlumba2 untuk dapatkan apa yang orang lain tak ada pastu nak berlagak. Padahal orang lain dah pakai lama dah.

Aku tak standart nak kawan2 orang2 cam ko.tak kisah.bukannya ko hebat pon, ko kutuk orang nie.orang tu kutuk ko.aku tak berapa nak heran dah sekarang.baru taw siapa ko.

Yang aku taw orang2 yang macam tu tak dapat apa yang die nak and gunakan cara orang lain untuk dapatkan kemewahan untuk ditunjukkan kepada orang lain.padahal orang lain dah pakai lama dah.memalukan diri betul la.huh!!!!



p/s : berlagak tak bertempat

2 comments:

. said...

zaty asal ni ?
aduhh ta ske cmni .
sabar ok ?
biar owg buat kite , jgn kite buat .
kite 2 pegang pinsip ni ok ?

"cahaya teman sejati" said...

zaty , btw , aku suke bce blog ko yg nie . sabar , mang lumrah hidup cm uh . kite uat baek baek un org ckp kite pura pura baek , kite uat jahat , lagyla org mngate n nmpk kite alwys jahat .

bagy aku , Hidup Maty kite , slagy tak gune duit dorg , Diam Sudeyh .