ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Wednesday, April 21, 2010

perlu percaya atau tak?

ok.aku selalu dengar mengenai surat berantai nie.then aku pernah dengar Dato Fazilah Kamsah cakap jangan percaya benda2 macam nie.sebab ini mengarut.sebab contoh kalau kita tak anta kita akan di timpa bala atau apa2 ke.itu2 betul FAKE.jangan percaya.tapi kalau benda yang kebaikan untuk kita berkongsi bersama macam ini ;-

pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal
dunia di zaman ini tiada seorang pun yang
matinya dalam keadaan beriman.
(a)isteri tidak mendengar kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat
kebajikan
.

and kalau nasihat macam ini pulak jugak;-

(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyangla......h
(d) berzakat - jangan ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bilaberkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu
bapa.


kalau benda2 macam ni tak apa kalau kita berkongsi bersama sebab ini banyak kepada nasihat dan untuk mengingat mengingati.tapi yang bawah2 yang orang post kat aku tadi tu tak boleh nak cakap sangat.aku malas baca.sebab ambil benda yang penting sahaja.



serius aku banyak buat salah sekarang.kadang2 terlampau ikut kata hati and terlampau pikir buruk sahaja.tak baik begitu ;[

1 comment: