ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Tuesday, May 18, 2010

muka makin lama makin teruk








suka la dekat gambar.sebab boleh edit.sebab muka aku makin lama makin teruk.selalu kalau jumpa orang yang dah lama xjumpa mesti cakap asal muka ko macam 2.teruk nya.sedih gila.sumpah sedih.aku pon tak tahu nak buat apa dh dekat muka aku.macam2 ubat and rawatan dah buat.tapi still sama ;{{{

p/s : lepak2 kat al ikhsan dengan adek beradik lagi best.

9 comments:

ilif said...

i tgk u ni lawa je ;)

tapi kalau nak try, u boleh cuba sabun eumora. serius berkesan. my friend punya kulit muka dah makin licin berseri :P

ezatyramly said...

eh yke dear
xtgk btl2 lg la
sbb ari2 wat rwatan resdung
so mkin naik plak
sdh je
;[[
sabun 2 harga berapa?

ilif said...

i tak ingat pulak harga dia sbb mak i belikan, and harge dia mahal la gak..around 100++ untuk one box..satu box ada 4 ketul sabun. i pun pernah pakai sekejap and memang berkesan.

i bru cek kt lowyat.net..kt ctu pun ada jual.
http://forum.lowyat.net/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=e252807125bce099e7f64e6c96b9f258&search_in=posts&result_type=topics&highlite=eumora

you try la beli satu sabun dulu untuk try..mne tau berkesan kan. tak pun u cari mne2 penjual kat forum tu yg ada kasi free sample ke.

DaYYaH DaDiDu said...

babe
i think
u jgn gune mcm2 product at the same time
try gune 1 product tu lama2 dlu n tgk hasil die mcm mne
mcm zaman skolah i dlu
i pon byk gile jerawat sbb resdung
then i try gune loreal
pastu naek form5 die da maken kurang
try la
but if u try this 1 product
try jgn gune yg laen2 dlu k
tgk dlu hasil die mcm mne k
;)
n dont worry
mcm mne pon
msti blh kurang nye jerawat tu
if x blh jugak berkesan gune some product
try jumpe doktor
some my friend mcm ni gak but after jmpe doktor mostly smue da ok da muke dieorg
jerawat da kurang
xmo tension2 k
;)

atiqah said...

u could always try applying pure honey on yr face (:

try madu khaula. alhamdulillah,i pakai makin kurang jerawat, bekas jerawat semua. tk kena pakai religiously lah. kalau stop, naik balik dow.

atiqah said...
This comment has been removed by the author.
atiqah said...

tp kena pakai*

dulu pn muka i teruk, i pergi klinik dr. ranjit skin specialist kt ss15 sbg jaya.

tp every month kena siap rm85 lah. dia bagi pills, dgn cream. then time consultation dia tgk muka u dgn magnifying glass dia LOL. muka i betul2 improve. tp bila stop, 3-4 bulan lepastu naik balik.i stop bcs malas nk drive sana jauh2.kena pegi kedai dia awal pagi sbb ramai org. tp berbaloi kalau u betul2 nk muka u ok, (:

ezatyramly said...

thx korang bg information.berguna2 sgt2.i akan try
thx korng

NeedNewOwner said...

Actually mungkin sebab efek rawatan resdung you kot,certain rawatan/produk,dia akan keluarkan jerawat,tapi bagi I,I tak mahulah macam tu.So far,I guna organic soap,anything yang organic.

I ada lebih 1 bar Cyleina Organic Soap Rice Bran,kalau you nak cuba,boleh email.I beli banyak sangat,dah bagi adik beradik (sibling I semua lelaki,dan setuju sabun organic is better than sabun-sabun biasa,as it less harm to skin,cuma lambat sikitlah).Anyway ada banyak type yang you boleh cuba,tapi I bukan seller tau.Mana tahu you berminat,I nak let go semurah mungkin sebab I just nak clearkan barang.