ezaty . 21 . seri manjung perak. saya orang biasa sahaja

Tuesday, March 30, 2010

everything? mybe la

tak boleh nak expose sangat sekarang.kalau korang perasan kat fb gambar fizzal lansung tak ada kat album uss tu.cuma kat blog sahaja ada.actually aku sangat bermasalah dengan benda2 macam nie.family aku cam akak aku and yang lain2 rasanya tak tahu fizzal ikut.sebab bila dapat tahu mesti ungkit mengungkit dulu dorng tak boleh pon macam nie and bla bla.so diam2 sahaja.nanti gaduh.huhuhu.

aku dah sampai manjung.drive sorng2 dari klang ke manjung ambil masa 3 jam sahaja.mengantok tu tak boleh nak kata la.sorang2 lak tu.adohai.nasib baik tak tertido masa drive and alhamdulilah sampai jugak akhirnnya.

duk manjung so life macam biasa la.tak keluar sangat.malam tak boleh keluar.kalau keluar petang kena balik sebelum magrib kalau tak kene marah2.benda2 macam tu dah biasa bagi aku.so tak ada la heran.so kene paham sendiri la.hidup agak terkongkong sikit.tapi dah biasa la katakan hidup macam nie.huhuh.

bapak aku memang garang,sapa yang kenal taw la.garang bukan biasa tapi luar biasa.aku pergi lepak klang rumah abang aku ari2 dekat 8 hari.hari2 keluar.macam lembu lepas kandang je.heheheh.sebenarnya masa aku pergi hot air ballon 2 bapak aku call marah2 sebab masa 2 nak magrib aku tak balik pastu die cakap macam orang dah berkerja je jalan2 cam 2.kira macam banyak duit je.die tak tahu hari2 aku jalan2 macam orang gila.kalau la abah aku tahu.mampos kena bising.actully bapak aku 2 die fikir benda2 macam tu sangat la buang masa,tapi tak akan aku nak duk rumah sahaja duk depan mata die.sebab tu la aku selalu cakap bapak aku ingat aku ni budak sekolah lagi.ni nasib baik dah pasang wyerless balik so boleh la lepak on9 kat bilik tanpa ganguan sangat.yela sebelum ni on9 kat luar.macam2 ganguan luar kene hadapi.hahahahha.sian aku.

korang mesti tak percaya yang bapak aku tak pernah kenal fizzal,bukan setakat kenal tengok pon tak pernah.bapak aku sangat garang.die macam tak bagi aku kawan dengan laki.lebih kurang macam tu la.ingat lagi time sekolah dulu aku kawan dengan laki meseg2 dekat hp bapak aku baca terus patah kan sim card aku.sian aku.laki tak boleh call rumah.and macam2 lagi la.macam sensitiif bab2 laki.tapi adek beradik aku ramai laki.peliknya bapak aku nie.sebab tu aku tak ramai kawan laki2.boleh kira je berapa orang.lebih banyak kawan perempuan.aku tak geti nak bergaul dengan lelaki.segan kot.mybe sebab terikut2 cara bapak aku.huhuhhu.so tak apa.kawan perempuan ada kan kan.

aku tahu walaupon bapak aku garang,bapak aku bagi jugak la apa yang aku nak.tapi bukan semua nak dapat.macam anak tunggal lak.tapi kira boleh la jugak.so aku tak ada la bosan kat rumah nie.aku malas nak keluar bila aku duk manjung.aku pon tak tahu kenapa.kawan2 kat sini dah tak macam dulu.bosan la.so aku lebih suka duk rumah,tak kisah la orang2 yang kenal aku yang kat manjung cakap aku membosankan.tapi tak apa cakap la apa2 aku tak kisah.aku malas nak campur orang pikiran macam tu.sebab tu aku malas malas malas nak kawan dengan sapa2.sebab dorang suka kutuk cara aku yang suka duk rumah.sebab aku kuno la katakan,xpe tak kisah bhai.

aku malas nak pikir pasal orang lain sangat.aku taw bapak aku ajar aku macam mana so aku tak kisah.dah biasa la katakan.sebab bagi aku bapak aku la orang lelaki yang paling baik dalam hidup aku.sebab bapak aku tak pernah cakap aku gemuk,tak pernah marah aku makan banyak mane,selalu bagi aku duit,beli kat aku macam2 la kira macam bank bergerak aku la,tapi bab2 kua 2dah biasa kan so tak heran.so kira bapak aku laki paling baik la walaupun garang.so sekarang dalam hidup aku,aku dah jumpa laki baik lagi sorng.aku tahu tak perlu nak expose2 sangat.tak baik kata mak aku.betul gak.tapi aku cuma nak cakap fizzal macam bapak aku kot sikit.tapi cuma tak garang.aku tak suka garang2.aishkkkk.tapi if da jodoh la.2 je aku harap kan.sebab aku suka kalau laki yang macam bapak aku.2 sahaja ;]]

walaupun dulu2 banyak gaduh2.tapi sekarang macam dh kenal sikit diri masing2.nak kenai lagi and lagi and lagi.






p/s : tak ada dah la gambar lepak2 dengan awk dah.mybe lambat lagi ;[[

4 comments:

ieyja azni said...

Kesian zaty. Oh ye zaty balik manjung drive sorg2 gila gagah! Ieyja nak g kl sorang2 pun menggigil tauok! Hehe. Dah berjauhan ek. Shian diaaaa :) Saya memahami.

ezatyramly said...

heheh
sblm ni msa blja zty mmg slu drve jauh cmni
tp sbb dah lama xdrve jauh2 rse mcm xbest je
gntok lak
ala xpe nt laama2 ieya ok la 2
hehehhe
2la sdh je jauh
bsnnya

"cahaya teman sejati" said...

bapak jauh kaw drift weyh , HAHA .
ouh , aku rsela kn , bapak aku n bapak kaw same , takleh kuar mlm bagai , kalu kaw prsan , aku mne de pic baru sgt , mlaenkan at pineng or , kuar p pntai cm uh . kalu kuar boleh jer , tapi balik awal :)

ezatyramly said...

hahhaha
sma je kita kn
anak pmpn baik je dpn mak ayah
bila blkng mcm lps kandang
heheheh